آیین نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی مقررات انضباطی دانشگاه
مصوب یکصدو بیست و یکمین جلسه مورخ 6/5/1366 شورای عالی انقلاب فرهنگی
فصل اول: گزیده ای از آیین نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاهها
- دانشجویان زن و مرد لازم است در کلاسها درس در دو ردیف جداگانه بنشینند.
تبصره: هرگاه در دانشگاهی جدا کردن کلاسهای مخصوص زنان و مردان میسر باشد و مشکلی از لحاظ بودجه و کیفیت تحصیل به وجود نیاورد کلاسها باید جدا باشد.
- در محلهای تردد و نصب اعلانات در دانشگاهها، هرگاه احتمال ازدحام رود، باید محلهای جداگانه برای زنانه و مردان در نظر گرفته شود.
- لازم است که دانشجویان زن و مرد از آزمایشگاهها و کارگاهها و سالنهای تشریح و اتاق کامپیوتر و غیره حتیالمقدور در نوبتهای خاص و به طور جداگانه استفاده کنند.
- دانشجویان زن و مرد لازم است در گروههای مجزا به کارهای گروهی دانشجویی از قبیل انجام پروژهها و طراحی و کارهای عملی و مانند آن بپردازند، مگر اینکه مجزا کردن زن و مرد منجر به مختلف شدن کار یا تعطیلی آن گردد.
- دانشگاهها باید تدابیری اتخاذ کنند تا در محیطهای اداری با توجه به امکانات موجود از اختلاط غیر ضروری زن و مرد تا جایی که منجر به اختلال و تعطیل کارها نشود جلوگیری به عمل آورند.
- مسوولان مرد باید از منشیان مرد استفاده کنند.
- در آن قسمت از دانشگاهها که عموم مراجعه کنندگان مرد هستند از (قبیل خوابگاهها) لازم است از کارمندان مرد استفاده شود و در آن قسمت که مراجعه کنندگان زن هستند از کارمندان زن.
- اماکن عمومی مانند قرائت خانه کتابخانه و خوابگاهها و اتاقهای غذاخوری باید برای زنان و مردان جدا باشد یا برای هر جنس از نوبت جداگانه استفاده شود.
- روابط میان استادان و دانشجویان و کارمندان باید مطابق با مقررات دانشگاهی و ضوابط اخلاق اسلامی باشد و هرگاه کسی خلاف آن را مشاهده کرد بنابر اصل نهی از منکر به متخلفان تذکر دهد و اگر تذکر او موثر واقع نشد مراتب را به مقامات مسوول دانشگاه اطلاع دهد.
- زنان در محیط کار و تحصیل باید از پوشش اسلامی استفاده کنند و از پوشیدن لباسهای تنگ و زننده و آرایش و تبرج پرهیز کنند و مردان نیز نباید از لباسهای زننده استفاده کنند.
- مسوول اجرای این آیین نامه روسای دانشگاهها و مدارس عالی خواهند بود که میتوانند با کمک کمیتههای انضباطی یا هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری به تخلفات رسیدگی نمایند.
الحاقیه آئین نامه حفظ حدود آداب اسلامی در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی
مصوب پانصد و سیمین جلسه مورخ 25/9/1382 شورای عالی انقلاب فرهنگی تاریخ ابلاغ: 7/10/1382 شماره ابلاغ : 4950/دش
ماده واحده: سفرهای دانشجویی مشمول مقررات ذیل خواهد بود:
- سفرهای دانشجویی باید با تصویب و صدور مجوز توسط شورای فرهنگی دانشگاه انجام شود.
تبصره 1 : مقصود از سفر دانشجویی، کلیه مسافرتهای فرهنگی و بازدیدهای علمی دسته جمعی گروهی از دانشجویان یک دانشگاه است که به منظور زیارت، و تفریح با مجوز شورای فرهنگی دانشگاه برگزار میشود.
تبصره 2: واحدهای برگزار کننده اردوی دانشجویی غیر دولتی خارج از دانشگاه، میبایست نسبت به اخذ مجوز از شورای فرهنگی دانشگاه اقدام نماید.
تبصره 3 : سفرهای درسی و پژوهشی که با حضور استاد و مجوز گروه آموزشی دانشکده برگزار میشود از شمول این مصوبه مستثنی میباشد.
- برگزاری اردوهای مختلط (دختر و پسر) صرفاً با تأیید مکتوب مرجع صادر کننده مجوز قابل اجرا است.
- در سفرهای دانشجویی، محل برگزاری اردو و مسیر آن در اطلاق مقررات به منزله محدوده دانشگاه محسوب و در این مدت رعایت مقررات انضباطی دانشگاه و سایر مقررات مربوط الزامی است.
- دستورالعمل اجرایی موضوع این الحاقیه توسط بالاترین مقام دستگاه مربوط برای اجرا ابلاغ میشود.