امروز : جمعه دوم آذر 1403
مدیریت امور دانشجویی

مدیریت امور دانشجویی


آیین نامه خوابگاه

آیین نامه مقررات انضباطی سکونت در خوابگاه‌های دانشجویی
        

 

ماده 1:  مقررات ورود و خروج خوابگاه­ها

 

1ـ دانشجویی مجاز به سکونت در خوابگاه می­باشد که برگ تأییدیه مالی شهریه خوابگاه و ودیعه سکونت خود را به اداره خوابگاه­ها ارائه داده باشد و کارت سکونت در خوابگاه با تاریخ اعتبار و نیمسال تحصیلی دریافت کرده باشد.

 

2ـ دانشجویان ساکن خوابگاه ها موظفند هنگام ورود به خوابگاه کارت معتبر خوابگاه با برچسب تمدید را همراه داشته، به مسئولین مربوطه ارائه نمایند. بدیهی است که از ورود دانشجویان بدون کارت با برچسب معتبر جلوگیری خواهد شد.

 

3ـ ساعت ورود و خروج مجاز در خوابگاه برحسب فصول سال و نوع خوابگاه از سوی اداره خوابگاه‌ها تعیین و اعلام می­گردد. بدیهی است ورود به خوابگاه پس از ساعات تعیین شده در شب ممنوع می­باشد.

 

4ـ درصورت خروج کلیه دانشجویان از یک واحد خوابگاه، باید کلیدهای واحد و اتاق را به سرپرست خوابگاه تحویل داده و از واگذاری آن به دیگران خودداری نمایند.

 

5ـ اقامت شبانه دانشجویان(دانشجویان دختر) درخارج از خوابگاه با رعایت موارد زیر صرفاً برای مدت معین امکان پذیر است:

الف) دانشجو می‌تواند بعضی از شب‌ها فقط در منازل خویشاوندان ساکن در شهر قم که قبلاً مشخصات آدرس و نسبت آنها با دانشجو در فرم محارم مربوطه قید شده و به تأیید اولیای قانونی او رسیده است با رعایت سایر موارد اقامت نماید.

ب) دانشجویانی که قصد دارند شب را در منزل اقوام ساکن در قم (مندرج در فرم) سپری کنندمکلفند مجوز خروج ازخوابگاه را پس از هماهنگی با والدین از امور دانشجویی تحویل و تکمیل نموده و به مسئول مربوطه ارائه نمایند.

6ـ ملاقات افراد غیرمحارم در مقابل درب خوابگاه ممنوع می­باشد.

7ـ ساعت ملاقات حداکثر تا پایان زمان تأیید شده تردد (از ساعت 7 لغایت 20) در خوابگاه می­باشد.

 

8ـ ورود هرگونه میهمان به خوابگاه با سپردن اصل شناسنامه و یا کارت شناسایی معتبر به سرپرست خوابگاه صورت می­گیرد.

تبصره: ورود میهمان با پوشش و ظاهر نامناسب به درون خوابگاه ممنوع است.

9- دانشجویان درصورت داشتن میهمان حتماً باید یک روز قبل و در ساعات اداری نسبت به اخذ مجوز از مسئول خوابگاه با ارائه مدارک شناسایی معتبر که بیانگر هویت میهمان باشد، اقدام نمایند. در هر صورت اقامت شبانه میهمانان در خوابگاه مجاز نیست. در موارد استثنایی میهمان در قبال اسکان شبانه در خوابگاه، باید مبلغ تعیین شده توسط امور دانشجویی را پرداخت نماید.

 

ماده 2: مقررات اسکان در خوابگاه خودگردان

 

دانشجویانی که در ساختمان­های مسکونی استیجاری(خوابگاه­های خودگردان) ساکن می­باشند بایستی ضمن رعایت قوانین مناطق مسکونی، مقررات انضباطی خوابگاه را نیز رعایت نمایند.

 

1ـ دانشجو حق تعویض و یا واگذاری محل سکونت خود و اموال خوابگاه را به دیگران ندارد.

تبصره: نماینده هر واحد باید بر نظافت، نظم، حضور و غیاب دانشجویان نظارت داشته باشد.

 

2ـ ورود هرگونه وسیله برقی (کتری برقی، بخاری برقی و ...... )، برنده(تیغ، کاتر، و...)، وسایلی از قبیل فرش، یخچال و... به خوابگاه ممنوع می­باشد.

­­

3ـ ورود وسایل شخصی مانند کامپیوتر، لپ تاپ و...  باید با هماهنگی سرپرست خوابگاه بوده و دانشجو فرم ورود لوازم شخصی را دریافت نماید. بدیهی است از خروج هر گونه لوازم، بدون همراه داشتن فرم ورود ممهور به مهر و امضای سرپرست خوابگاه جلوگیری به عمل خواهد آمد.

 

4ـ انجام هرگونه عملی که باعث تضییع و تهدید حقوق و آزادی های دیگران شود ممنوع است و برخی از این موارد در تبصره زیر آمده است.

تبصره: الف) دخالت در امور فنی خدماتی تأسیساتی از قبیل آب، برق، تلفن، سیستم‌های گرمایشی و  سرمایشی، قفل اتاق‌ها، همچنین اینترنت خوابگاه و... مطلقاً  ممنوع است. درصورت بروز هرگونه خسارت به هر یک از اموال فوق‌الذکر فرد خاطی به مراجع ذیربط معرفی شده  و خسارت وارده از وی دریافت خواهد شد. دانشجویان موظفند مشکل را به صورت کتبی یا شفاهی به سرپرست خوابگاه اعلام نمایند.

ب) ساکنین واحدها باید در هنگام ترک اتاق وسایل برقی و گازسوز را خاموش و از مدار خارج نمایند؛ درصورت عدم رعایت و بروز حادثه مسئولیت کلیه خسارات به عهده دانشجو خواهد بود.

ج) در صورت خرابی قفل درب واحد و اتاق‌ها،  تعویض  مغزی  قفل بدون  هماهنگی با سرپرست خوابگاه  ممنوع می باشد.

 

5ـ نظافت محوطه اتاق و لوازم شخصی به عهده دانشجو بوده و مسئولین  خوابگاه هنگام  بازدید باید  عدم  رعایت  نظافت را گزارش  نمایند و  همچنین رعایت نظافت و بهداشت کلی خوابگاه بالاخص محیط های آشپزخانه، دستشویی، حمام و... ضروری است، در صورت تخلف، با دانشجوی متخلف برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

 

6- از چسباندن هرگونه عکس، پوستر، برنامه کلاسی و... بر روی دیوارها خودداری نمایید.


7ـ دانشجویان هر اتاق موظفند از  ساعت 24 شب الی 6 صبح ( زمان خاموشی )  سکوت عمومی خوابگاه را کاملاً رعایت نمایند.

 

8- دانشجویان موظفند درصورتی که بیماری خاصی دارند به سرپرست خوابگاه اطلاع داده و اگر داروی خاصی مصرف می نمایند هم اتاقی های خود را در جریان قرار دهند.


9ـ با توجه به  محدودیت فضاهای خوابگاهی،  مجوز اقامت دانشجو  در خوابگاه  در صورت محرز شدن عدم صلاحیت وی برای ادامه سکونت در هر مقطع زمانی می تواند  لغو  گردد،  تشخیص عدم صلاحیت به عهده مراجع ذیصلاح دانشگاه است.

 

10- مدیریت امور خوابگاه ها می‌تواند، موارد عدم رعایت مقررات خوابگاهی را به دانشجو شفاهاً و کتباً تذکر دهد و درصورت تخلف، دانشجوی خاطی را به مراجع ذیصلاح معرفی نماید.

 

ساکنان خوابگاه موظفند به منظور جلوگیری از گرفتگی فاضلاب آشپزخانه، حمام و دستشوئی از ریختن تفاله و... در آنها خوداری کنند، در غیر این صورت خسارت وارده به اموال دولتی بر عهده کلیه ساکنین استفاده کننده از این سرویس‌ها خواهد بود.

علاوه بر موارد فوق در صورت عدم استفاده نامناسب از کمد، تخت، یخچال و اجاق گاز، کولر، بخاری، موکت‌ها، سیستم روشنایی، درب و پنجره ها و... که باعث عدم کارایی و خرابی تجهیزات شود، ضمن اخذ خسارت وارده از دانشجو و یا دانشجویان خاطی، تأمین مجدد این اقلام و تجهیزات برعهده دانشجو خواهد بود. در غیر اینصورت امکان استفاده از خوابگاه از ایشان سلب خواهد شد.

 

11- شستشوی سر در آشپزخانه و روشویی ممنوع می باشد.

 

12- هزینه تأمین کلیه اقلام مصرفی دانشجویان مقیم خوابگاه بر عهده دانشجو می‌باشد.

ماده 3: مقررات اخلاقی و فرهنگی

 

1ـ دانشجویان موظفند در برخورد با مسئولین و کارکنان خوابگاه، احترام و مقررات اداری را حفظ نمایند و درصورت رفتار نامناسب یا ایجاد آشوب و تشنج در محیط خوابگاه، با دانشجو طبق مقررات برخورد خواهد شد.

 

2- نگهداری و استفاده از ابزارآلات غیرقانونی از قبیل لوازم قمار( پاسور و...)، نوارها و سی‌دی‌های غیر مجاز و ابزارآلات موسیقی، استعمال دخانیات و وسایل مرتبط با آن به طورکلی ممنوع است. درصورت مشاهده موارد  فوق دانشجوی خاطی به کمیته انضباطی معرفی خواهد شد.

*در صورت هر گونه استفاده و توزیع مشروبات الکلی، مواد مخدر، روانگردان و... علاوه بر معرفی به کمیته انضباطی  دانشگاه،  فرد خاطی  به  مقامات  انتظامی  جهت  برخورد قضایی معرفی خواهد شد.

 

3- هرگونه درگیری فیزیکی و لفظی، چه با دانشجویان و چه با مسئولین و کارمندهای دانشگاه، در محیط دانشگاهی و خوابگاه ممنوع است.

 

4- سرپرست خوابگاه و دانشگاه هیچ گونه مسئولیتی در قبال وسائل و لوازم شخصی داخل اتاق دانشجو ندارد (دانشجو مسئول اموال شخصی خود می باشد).

تبصره: درصورت بروز سرقت، دانشجو باید مراتب را به سرپرست شیفت خوابگاه گزارش  نماید.

 

5- رعایت حقوق ساکنین اماکن مسکونی مجاور یا مشرف بر خوابگاه‌های دانشجویی الزامی است.

 

6- استفاده غیرمجاز از رایانه و دیگر وسایل ارتباطی در محیط‌های خوابگاهی ممنوع می‌باشد و درصورت محرز شدن این موضوع با دانشجوی خاطی به شدت برخورد خواهد شد.

اینترنت دانشگاه و خوابگاه صرفاً برای استفاده در راستای تحقیقات و پژوهش‌های علمی مرتبط با دروس دانشگاهی می‌باشد. جهت رعایت حقوق دیگر دانشجویان در استفاده بهینه از اینترنت، از هرگونه استفاده غیر ضروری و اتلاف پهنای باند در مواردی از قبیل دانلود فیلم و... خودداری شود.

7ـ برگزاری کلیه جشن‌ها از سوی دانشجویان در خوابگاه بدون مجوز و هماهنگی ممنوع می‌باشد.

 

8- دانشجویان متأهل دختر موظفند یک برگ فتوکپی صفحه اول و دوم شناسنامه خود و همسرشان را به دفتر سرپرستی تحویل دهند، بدیهی است درغیر این صورت تأهل آنها مورد تأیید مسئولین خوابگاه نمی‌باشد.

 

9- به منظور حفظ امنیت شئونات دانشجویی مسئولیت تهیه هرگونه عکس و فیلم از محیط خوابگاه و سوءاستفاده از آنها به عهده شخص دانشجو می‌باشد.

10- دانشجویان باید از ایجاد هرگونه سروصدا و یا مزاحمت که موجب سلب آسایش ساکنین خوابگاه می‌شود از قبیل «ایجاد سروصدا و درگیری و بلند نمودن بیش از حد صدای رادیو و تلویزیون و...» خارج از حریم خصوصی اطرافیان خودداری نمایند و درصورت تکرار آن مسئولین نسبت به اخراج دانشجوی خاطی تصمیم خواهند گرفت.

ماده4 :

کلیه ساکنین خوابگاه موظف به رعایت مفاد این آیین نامه بوده و درصورت تخلف از هر یک از مفاد آن  اخطار کتبی در پرونده خاطی ثبت می شود. در صورت تکرار و ثبت اخطار دوم، دانشجوی خاطی از خوابگاه  اخراج شده و در طول مدت تحصیل از اسکان در خوابگاه  محروم می‌شود.

 

 

منوی سریع امور دانشجویی