امروز : جمعه دوم آذر 1403
حراست

حراست


توصیه های ایمنی و فرهنگی برای دانشجویان

توصیه های ایمنی و فرهنگی برای دانشجویان
مقدمه:
دانشجوی گرامی:
امام خمینی (رض) می فرماید: دانشگاه کارخانه آدم سازی است. در دانشـگاه بهترین های جامعه جوان كشور جمع می شوند و انتظار می رود بهترین آداب ، رسوم و اخلاق در آن رایج گشته تا انسان هایی وارسته، مدیر و مدبر تربیت گردند. دانشگاه صنعتی اصفهان در بـین دانشگاه های کشـور بهترین دانشجویان، اساتید، کارمندان ، مسجد، امکانات ورزشی و آموزشی را داراست. این همه از لطف خداوند بزرگ و تلاش دست اندركاران دلسوز است و این بسی مباهات دارد که در این مکان مقدس زندگی می کنیم. خوابگاه های دانشجویی و دانشگاه، خانه دوم دانشجویان محسوب می شود . در این خانه باید همدلی، صفا، صمیمیت، یاری به یکدیگر جاری باشد و از همه مهمتر، امنیت جایگاه بسیار مهمی داشته باشد. چرا كه کسـب علم و دانش بدون وجود امنیت عملی نیست. لذا بر ماست برای رسیدن به چنین محیط پویا و با نشاطی تلاش کنیم.
آرزوی ما این است که در دوران تحصیل در دانشگاه برای شما هیچ مشکلی رخ ندهد، اما همان طور که می دانید بسیاری از شکست ها و ناکامی ها به عدم رعایت نکته هایی کوچک برمی گردد. آنچه در ادامه پیش روی شماست بخش کوچکی از شناختی است که بایستی در راه کسب آن تلاش نمایید.
حراست دانشگاه به عنوان مشاور و حافظ امنیت شما در ابعاد مختلف، برای اینکه این مسیر را با سلامت و موفقیت طی نمایید نکاتی را من باب تذکر یادآوری می کند:
تقویت و تثبیت آرامش در خوابگاه:
•    1.خوابگاه محل زندگی شماست و ضمن دقت در انتخاب هم اتاقی، نمادهای زندگی سالم همراه با آرامش را در آن جاری سازید.
•    2.در صورت مراجعه به منزل فامیل و عدم مراجعه شبانه به خوابگاه، قبلاً مسئولین خوابگاه را مطلع نمایید.
•    3.در صورت بروز هرگونه مشکلی (نظیر اختلاف با هم اتاقی، مشکلات تأسیساتی و ...) مراتب را به مدیریت خوابگاه گزارش نمایید.
•    4.تقسیم کار از مشخصه های زندگی گروهی است لذا جهت جلوگیری از اختلاف و ایجاد فشار روانی، در اتاق تقسیم کار داشته باشید.
•    5.قوانین و مقررات، به منظور رفاه حال شما و تامین نظم تهیه و تدوین شده اند، پس با رعایت هنجارها در بهتر شدن امور به مسئولین کمک نمایی.در صورت آوردن وسایلی از قبیل کامپیوتر و ... به خوابگاه مراتب را به اطلاع مسئول خوابگاه رسانده و هنگام خروج نیز با مسئول خوابگاه هماهنگی نمایید تا مشکلی رخ ندهد.
•    6.هر گونه جابجایی اتاق ها، وسایل آن، افراد و...حتماً بایستی با اطلاع مسئول یا سرپرست خوابگاه صورت گیرد.
1. مهمترین انتخاب شما در دانشگاه، انتخاب دوست و هم اتاقی است زیرا هم اتاقی ها بیشتر ساعات شبانه روز را با هم زندگی كرده و در كنار هم هستند و اغلب افرادی كه در ترم اول هم اتاقی مناسبی پیدا كنند در ترم های بعدی از هم جدا نمی شوند. تجربه نشان داده كه دوستان خوب باعث رشد معنوی و درسی همدیگر شده ؛ دوست بد، زندگی خیلی از دانشجویان را به تباهی و نابودی كشانده است به طور مثال ورود در مسائلی چون اعتیاد و یا معضلات اخلاقی كه موجب افت تحصیلی و حتی اخراج دانشجو از دانشگاه نیز گردیده است. پس تا دیر نشده اگر دوستان تان را انتخاب كرده اید تجدید نظر نمایید و اگر قصد انتخاب دوست دارید دقت خاص داشته باشید. چرا كه افراد مغرض از ایجاد این دوستی ها به دنبال مقاصدی شوم هستند.
2.بزرگترین خطری که امروز جوانان این مرز و بوم را تهدید می کند دام رهایی ناپذیر اعتیاد به انواع مـواد مخـدر و مواد روان گردان است. انـتظار می رود شما عزیزان در این موارد اطلاعات خود را بیشتر نموده تا خدای ناکرده در این دام خانمان سوز گرفتارنشوید و به عنوان یک دانشگاهی، دیگران را نیز نسبت به عواقب شوم آن آگاه نمایید. خوابگاههای دانشجویی باید در شأن دانشجو و دور از مسائل غیر اخلاقی باشد كه این موضوع برای اكثر دانشجویان فهیم روشن است اما در عین حال تذكر داده می شود: در صورت عدم رعایت قوانین دانشگاه در خوابگاه، خصوصاً دامن زدن به معضلاتی چون استفاده از انواع مواد مخدر و روان گردان، مشاهده و ترویج فیلم های غیر اخلاقی؛ دانشگاه از طریق كمیته انضباطی جهت حفظ سلامت محیط، با متخلف برخورد جدی قانونی می نماید. چنانچه دانشجویان شاهد تخلفات دوستانشان بوده و سكوت كنند در حقیقت نه تنها به او كمكی نكرده اند بلكه در رسیدن دوستشان به منجلابهای بعدی نیز مقصر هستند، مصداق این مطلب كه:
«چو می بینی كه نابینا و چاه است                                        اگر خاموش بنشینی گناه است».
1. مواظب باشید! دعوت های دوستانه خارج از دانشگاه بعضاً به مشکلات حادی مبدل می شوند که بیان آن در این مقال نمی گنجد. تمام فارغ التحصیلان که بیرون از دانشگاه هستند و روزی دانشجو بوده اند افسوس دوران حضور خود در محیط دانشگاه را می خورند. بنابراین همنشینی و رفت و آمد با دوستان خوابگاهی می تواند به نحو شایسته ای زمـینه ارتباط شما را فراهم نمـاید، لذا مواظب باشید تا خدای ناکـرده وارد جریان ناخواسته ای نشوید.
2. اردوهای تفریحی بدون مجوز ستاد اردوهای دانشگاه ممنوع است. این اردوها بعضاً با برنامه ریزی های دوستانه انجام می شود و دانشگاه هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد. در صورت ایجاد حادثه یا مشکل، مبادی قانونی و انتظامی آن به عهده دانشجو بوده و باید پاسخگوی دانشگاه و خانواده خود و یا خانواده دوستان خود باشد. توصیه می گردد از اردوهای علمی، تفریحی، زیارتی که توسط دانشگاه برنامه ریزی می شود نهایت استفاده را بنمایید.
3. بعضی گروه ها به طور حساب شده، اعتقادات برخی دانشجویان را هدف قرار می دهند. باید مواظب بود و دوست را از دشمن تشخیص داد. شرع مقدس اسلام بر تفکر ، تحقیق و انتخاب راه، سفارش های مؤکد نموده است. در این راستا هرگاه شک یا شبهه ای در ذهن تان در مورد مسائل اعتقادی پیش آمد قبل از این که ذهن شما تحت تأثیر مشورت های انحرافی قرار گیرد با خبرگان در دسترس یا با کارشناسان مرکز معارف و مرکز مشاوره، وارد سؤال و جواب شوید تا به نتیجه مطلوب برسید. همچنین انس با نماز و مسجد دانشگاه كه فضای معنوی آن بی نظیر است؛ می تواند خیلی از دردهای بی درمان حاصل از تنهایی و دوری از خانواده را با معنویت و صفائی كه دارد جبران و درمان كند.
4. از آنجا كه امکان سوء استفاده از تلفن های همراه دوربین دار وجود دارد و بـا توجـه به احتمال جا گذاشتن و گم شدن تلفن همراه، توصیه می شود عکس های خانوادگی و مسایل شخصی خود را در حافظه تلفن همراه نگهداری نکنید و در صورت استفاده از اینترنت همواره بدانید که مطالب، نوشته ها و مکاتبات شما می تواند به راحتی مورد سوء استفاده دیگران قرار گیرد.
5. خوابگاه یک محیط اجتماعی متشکل از چندین هزار نفر دانشجو می باشد چنانچه در میان هر هزار نفر یک نفر هم با نیت سوء وجود داشته باشد. لازم است شما در حفظ روح، روان و حتی اموال خود از شر بداندیشان بکوشید و علاج واقعه را قبل از وقوع بنمایید.
هنر بزرگ "نه" گفتن
1.    در برابر تعارف های دوستانه و تقدیم بی دلیل هدایا، تشویق به استعمال دخانیات و مواد مخدر، شرکت در میهمانی ها و در مورد اعمالی که دور از شأن شماست، بی تعارف "نه" بگویید.
2.    گفتن نه شاید باعث شود برخی از دوستان خود را از دست بدهید، اما هرگز آن پشیمانی بزرگ را به دنبال نخواهد داشت.
3.    بسته های پستی، امانات و اشیاء را از افراد متفرقه و ناشناس قبل از شناسایی قبول نکنید.
4.    در هنگام تماس تلفنی افراد ناشناس اول اسم او را بپرسید، هرگز اسم یا شماره تلفن یا اطلاعات فردی خود و دوستانتان را به افراد ناشناس ندهید.
تقویت و تثبیت آرامش در خوابگاه:
5.    خوابگاه محل زندگی شماست و ضمن دقت در انتخاب هم اتاقی، نمادهای زندگی سالم همراه با آرامش را در آن جاری سازید.
2.     در صورت مراجعه به منزل فامیل و عدم مراجعه شبانه به خوابگاه، قبلاً مسئولین خوابگاه را مطلع نمایید.
B.    3.در صورت بروز هرگونه مشکلی (نظیر اختلاف با هم اتاقی، مشکلات تأسیساتی و ...) مراتب را به مدیریت خوابگاه گزارش نمایید.
C.    4.تقسیم کار از مشخصه های زندگی گروهی است لذا جهت جلوگیری از اختلاف و ایجاد فشار روانی، در اتاق تقسیم کار داشته باشید.
D.    5.قوانین و مقررات، به منظور رفاه حال شما و تامین نظم تهیه و تدوین شده اند، پس با رعایت هنجارها در بهتر شدن امور به مسئولین کمک نمایید.
E.    6.در صورت آوردن وسایلی از قبیل کامپیوتر و ... به خوابگاه مراتب را به اطلاع مسئول خوابگاه رسانده و هنگام خروج نیز با مسئول خوابگاه هماهنگی نمایید تا مشکلی رخ ندهد.
F.    7.هر گونه جابجایی اتاق ها، وسایل آن، افراد و...حتماً بایستی با اطلاع مسئول یا سرپرست خوابگاه صورت گیرد.
تقویت امنیت در خوابگاه ها و دانشگاه:
حتی اگر برای زمان کوتاهی اتاق را ترک می کنید، حتماً درب اتاق را قفل نمایید و کلید اتاق را در مکان های شناخته شده قرار ندهید
G.    1.از رها نمودن کیف و کتاب های درسی خود در کلاس ها و محوطه خوابگاه، كتابخانه، دانشكده یا دانشگاه خودداری کنید.
H.    2.برای جلوگیری از هرگونه سوء تفاهم، از اشیاء با ارزش خود مراقبت نمایید و از آوردن اشیای گرانبها و پول بیش از نیاز به خوابگاه خودداری نمایید.
I.    3.ترددهای مشکوک را به اطلاع مسئولین برسانید.
J.    4.از ورود و دخالت در هرگونه اقدام غیر قانونی از قبیل عدم رعایت شئونات اسلامی، اخلاقی و قوانین، ایجاد مزاحمت، ایجاد رعب و وحشت، درگیری و دعوای بین افراد و هرگونه مواردی که امنیت و سلامت محیط دانشگاه را سلب می نماید، خودداری نموده و مراتب را به اطلاع مسئولین برسانید.
K.    5.هرگز فرض نکنید برایتان اتفاقی رخ نمی دهد، پس هم اتاقی یا دوست خود را درجریان اینکه کجا و با چه کسانی بیرون می روید و کی بر می گردید قرار دهید، تا در صورت بروز هر اتفاقی، اقدام به موقع مانع بروز وقایع دردناک گردد.
روش های مقابله با مشکلات:
ii.    تنها خداوند قوی است. به جای اینکه به دامن انسانی ضعیف پناهنده شوید به خدا پناه برید. هیچ کس آنقدر محرم اسرار نیست که تمامی رازها و مشکلات شما را بداند. چه بسا از درد دل های شما سوء استفاده نیز بکند. تنها محرم اسرار خداوند است .
•    خانواده مطمئن ترین دوست و پشتوانه شماست. در دوراهی ها از خانواده حتماً کمک بگیرید، آنها منتظر عملکرد شما هستند و از پیروزی شما خوشنود می شوند.
•    حراست دانشگاه متعلق به شماست. هدف آن حفظ امنیت و سلامت روحی و روانی دانشجوست. مشکلات خود را در زمینه های امنیتی با این مدیریت در میان بگذارید تا با استفاده از تجربیات موجود برای رسیدن به هدف یاری شوید.
•    حراست دانشگاه به دور از هرگونه سیاست بازی، خیر و مصلحت دانشگاه و دانشگاهیان را می خواهد و با هر عاملی که به این مهم آسیب برساند برخورد خواهد نمود. در ضمن دانشجویان عزیز بدانند حراست دانشگاه و انتظامات دانشگاه، دو مدیریت مستقل و جدا و در عین حال یاور هم هستند.
•    اگر از برنامه ها و میهمانی های خصوصی فیلم یا عکس تهیه می شود، به گونه ای حاضر شوید که در صورت هر گونه اتفاق احساس پشیمانی نکنید.
•    فراموش نکنید در عین حال که بایستی انسانی چند بعدی باشید اولویت اصلی با درس است، پس یاد بگیرید با زمان بندی کارهای روزانه از درس عقب نمانید.
•    در مشکلات خود از مشاوره با مراکز ذی صلاح نترسید، از معتمدین خود در مورد کارها و برنامه های درسی خود مشاوره بخواهید.
•    به خاطر داشته باشید هیچ گاه برای جبران عقب ماندگی ها دیر نیست. مهم این است که شما تصمیم لازم برای جبران اشتباه را بگیرید.
•    برای مصون بودن از شرارت و مزاحمت و جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی مسئولین را در جریان مزاحمت ها و حتی تهدیدات تلفنی قرار دهید.
•    مراقب باشید قرار دادن اطلاعات خاص علمی، شخصی و خانوادگی روی کامپیوتر متصل به اینترنت پذیرش انتشار آن اطلاعات در سطح وسیع می باشد.
•    آنچه شما را در رسیدن به هدف یاری می کند تنها تکیه بر استعدادها نیست بلکه عامل اصلی موفقیت، پشتکار و اراده قوی در مقابله با بروز هر گونه مشکل و اتخاذ تصمیمات درست به خصوص در سال اول ورود به دانشگاه است.
نسبت به تماسهای تلفنی مشکوک و تخلیه تلفنی حساسیتهای لازم داشته و مراقب باشید.