امروز : شنبه سوم آذر 1403
اخبار

اخبار


اخبار دانشگاه

کاهش استقبال از رشته‌ ریاضی و فنی در آینده آسیب ایجاد می‌کند

سه شنبه هشتم شهریور 1401 ساعت 1:20 ب ظ
کاهش استقبال از رشته‌ ریاضی و فنی در آینده آسیب ایجاد می‌کند
 به گزارش روابط عمومی دانشگاه به نقل از ایسنا رئیس دانشگاه صنعتی قم گفت: توجه به رشته‌های فنی و مهندسی و ریاضی کم شده که این امر می‌تواند آسیب‌های بزرگی را برای کشور ایجاد کند و سبب نگرانی هایی در آینده شود.
جلال رضایی نور با حضور در خبرگزاری ایسنا با خبرنگاران این خبرگزاری دیدار و گفت و گو کرد.
وی در این دیدار ضمن گرامیداشت هفته دولت  عنوان کرد: دانشگاه صنعتی قم در سال ۱۳۸۷ با دو رشته مهندسی کامپیوتر و مهندسی صنایع تأسیس شد و در حال حاضر ۲۶ رشته در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا فعالیت دارد و در عموم رشته‌های مهندسی و فنی و علوم پایه در دانشگاه ارائه خدمت می‌شود.
وی با اشاره به اینکه دو هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، اظهار کرد: دانشگاه صنعتی قم در این ۱۴ سال دستاوردهای خوبی را به دست آورده است و در بین ۳۰ دانشگاه صنعتی کشور جزو ۱۵ دانشگاه صنعتی برتر کشور است.
وی ادامه داد: ۷۰ عضو هیئت‌علمی و ۱۰۰ عضو حق تدریسی داریم که در سه دانشکده فنی و مهندسی، برق و کامپیوتر و مهندسی مکانیک با ما همکاری می‌کنند.
وی با بیان اینکه اغلب فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی قم جذب بازار کار شدند که افتخاری بزرگ برای این دانشگاه و استان قم است، تصریح کرد: دانشگاه صنعتی قم در سال ۱۳۹۹ با ضریب  ۸۲/۴۱ درصد رتبه اول اشتغال کشور را به دست آورد و در سال ۱۴۰۰ نیز با اختلافی جزیی بعد از دانشگاه خواجه نصیر طوسی در رتبه دوم قرار گرفت.
رئیس دانشگاه صنعتی قم با اشاره به اینکه در برگزاری دوره‌های مهارتی نیز رتبه ۱۳ را در بین دانشگاه‌ها به دست آورده‌ایم، اضافه کرد: برگزاری دوره‌های مهارتی و افزایش بار فنی و مهارتی دانشجویان نقش عمده‌ای در اشتغال آنان داشته است.
وی بیان کرد: هر گروه آموزشی دانشگاه یک انجمن علمی دارد که آموزش‌های تخصصی دانشجویان را شناسایی و نیاز سنجی می‌کند و با کمک سایر موسسات و نهادها و مانند سازمان فنی و حرفه ای، جهاد دانشگاهی و... اقدام به برگزاری دوره‌های مهارتی می‌کند.
وی اجرای طرح همیار صنعت را از دیگر عوامل اشتغال دانشجویان این دانشگاه دانست و گفت: در طرح همیار صنعت که از سال ۱۳۹۶ در این دانشگاه اجرا می‌شود، دانشجویانی که در آستانه کارورزی قرار دارند گروهی چهار نفره تحت نظارت و مشورت یکی از اساتید هیئت‌علمی تشکیل می‌دهند.
رئیس دانشگاه صنعتی قم افزود: این گروها به واحدهای صنعتی استان معرفی می‌شوند و بعد از بررسی‌های میدانی، مشکلات واحدهای مربوطه را شناسایی کرده و راهکار مناسب ارائه می‌دهند و واحد صنعتی مربوطه تصمیم می‌گیرد مشکل را با این گروه و یا به صورت برون‌سپاری حل کند.
رضایی نور ادامه داد: این طرح علاوه بر اینکه نگاه خوبی برای دانشگاه صنعتی قم به ارمغان آورد، سبب شد که پتانسیل دانشجویان نیز نمایان شود و بسیاری از دانشجویان در همان واحد صنعتی مشغول به کار شوند.
وی بابیان اینکه در سال‌ها اخیر فقر مهندسی و متخصص ایجاد شده که این درد در علوم پایه بیشتر است، عنوان کرد: با افزایش اقبال به رشته‌های پزشکی، حقوق و هنر متأسفانه توجه به رشته‌های فنی و مهندسی و ریاضی کم شده که این امر می‌تواند آسیب‌های بزرگی را برای کشور ایجاد کند و سبب نگرانی هایی در آینده شود.
رئیس دانشگاه صنعتی قم با اشاره به اینکه با توجه به نزدیکی به تهران اقبال خوبی نسبت به دانشگاه وجود دارد و کرسی خالی نداریم، ادامه داد: یکی از دلایل اشتغال بالا فارغ‌التحصیلان و دانشجویان نیز کم شدن متخصصین این حوزه است که سبب شده است صنایع حتی از دانشجویان نیز استقبال کنند و حاضر به بورس آن‌ها هم بشوند.
وی بابیان اینکه برای توجه به رشته‌های فنی مهندسی باید حرکت و جنبشی در سطح کشور رخ دهد؛ زیرا این رشته‌ها زیربنا و ابزار در سایر رشته‌ها هستند، گفت: در جلساتی که با آموزش و پرورش داشتیم این مشکل را تذکر دادیم تا آسیب‌شناسی شده و راهکاری برای آن اندیشید شود.
رضایی نور با اشاره به اینکه تمایل افراد به دوره‌ها و آموزش‌های مهارتی افزایش‌ یافته است، اظهار کرد: همان‌گونه که جامعه به پزشک نیاز دارد به هیئت‌علمی، مهندس و کارگر متخصص نیز نیاز دارد و همه این‌ها را دانشگاه نمی‌تواند تأمین کند و نیاز به همکاری وجود دارد.
رئیس دانشگاه صنعتی قم اضافه کرد: اشتغال دانشجویان و تقاضایی که صنعت دارد سبب شده با انگیزه بیشتری فعالیت کنیم و تلاش می‌کنیم مهارت دانشجویان را افزایش بدهیم تا با موفقیت و مهارت کامل وارد بازار کار شوند.
وی افزود: قبل از تحریم‌ها بین دانشگاه و صنعت گسست وجود داشت اما بعد از اوج‌گیری تحریم‌ها صنعت مجبور شد به دانشگاه اعتماد کند و در چند سال اخیر حجم قراردادهای بین صنعت و دانشگاه افزایش چشمگیری داشته است برای مثال با شرکت پاکشوما و مرکز درمان ناروری جهاد دانشگاهی پروژه‌های متعدد انجام داده‌ایم.
رضایی نور با اشاره به مهاجرت دانشجویان و فارغ‌التحصیلان و جذب نیروها از خاورمیانه و استفاده از تخصص آن‌ها گفت: اختلاف درآمد، توجه به نیروها، بورس تحصیلی، برطرف کردن دغدغه‌های کاری و زندگی از جمله دلایل مهاجرت است.
وی بابیان اینکه در بنیاد نخبگان اقدامات زیادی انجام شده است؛ اما دامنه این کار باید افزایش یابد، اظهار کرد: سطوح درآمدی متخصصان باید بازنگری و اصلاح شود گاهی سطح درآمدی یک متخصص با تکنسین برابر است که سبب می‌شود انگیزه‌ها از بین برود.
رئیس دانشگاه صنعتی قم با اشاره به اینکه برخی از متخصصین ترجیح می‌دهند در تاکسی‌های اینترنتی مشغول شوند زیرا درآمد برابری دارد و آزادی عمل و وقت بیشتری دارند، تأکید کرد: اگر مسئله درآمدی اصلاح نشود مهاجرت ادامه خواهد داشت.
وی بابیان اینکه در برگشت نخبگان نیز فعالیت‌های زیادی انجام شده و موفقیت‌هایی هم حاصل شده است اما این کارها باید ریشه دارتر انجام شود، ادامه داد: علاقه و کشش به خاک در همه افراد وجود دارد اما باید انگیزه آن نیز ایجاد شود.
رئیس دانشگاه صنعتی قم یادآور شد: اگر چه اخبار منفی زیادی نسبت به ایران منتشر می‌شود اما روند پیشرفت و چشم انداز خوبی وجود دارد.

 
 
   
ورود کاربران
ثبت نام بازنشانی رمز ورود