امروز : جمعه دوم آذر 1403
اخبار

اخبار


اخبار امور فرهنگی

RSS
میلاد فرخنده کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه(س) مبارک باد

حضرت فاطمه معصومه (س)

در روز اول ذیقعده سال 173 هجری، در شهر مدینه چشم به جهان گشود. این بانوی بزرگوار، از همان آغاز، در محیطی پرورش یافت که پدر و مادر و فرزندان، همه به فضایل اخلاقی آراسته بودند. عبادت و زهد، پارسایی و تقوا، راستگویی و بردباری، استقامت در برابر ناملایمات، بخشندگی و پاکدامنی و نیز یاد خدا، از صفات برجسته این خاندان پاک سیرت و نیکو سرشت به شمار می رفت. پدران این خاندان، همه برگزیدگان و پیشوایان هدایت، گوهرهای تابناک امامت و سکان داران کشتی انسانیت بودند.

مقام علمی حضرت معصومه (س)

 حضرت معصومه (س) از جمله بانوان گرانقدر و والا مقام جهان تشیع است و مقام علمی بلندی دارد. نقل شده که روزی جمعی از شیعیان، به قصد دیدار حضرت موسی بن جعفر (ع) و پرسیدن پرسش هایی از ایشان، به مدینه منوره مشرف شدند. چون امام کاظم (ع) در مسافرت بود، پرسش های خود را به حضرت معصومه (س) که در آن هنگام کودکی خردسال بیش نبود، تحویل دادند. فردای آن روز برای بار دیگر به منزل امام رفتند، ولی هنوز ایشان از سفر برنگشته بود. پس به ناچار، پرسش های خود را باز خواستند تا در مسافرت بعدی به خدمت امام برسند، غافل از این که حضرت معصومه (س) جواب پرسش ها را نگاشته است. وقتی پاسخ ها را ملاحظه کردند، بسیار خوشحال شدند و پس از سپاسگزاری فراوان، شهر مدینه را ترک گفتند. از قضای روزگار در بین راه با امام موسی بن جعفر (ع) مواجه شده، ماجرای خویش را باز گفتند. وقتی امام پاسخ پرسش ها را مطالعه کردند، سه بار فرمود: پدرش فدایش.

 فضیلت زیارت

 دعا و زیارت، پر و بال گشودن از گوشه تنهایی، تا اوج با خدا بودن است. دعا و زیارت، جامی است زلال از معنویت ناب درکام عطشناک زندگی؛ و زیارت حرم معصومه (س)، بارقه امیدی در فضای غبارآلود زمانه، فریاد روح مهجور در هنگامه غفلت و بی خبری، و نسیمی فرحناک و برخاسته از باغستان های بهشت است. زیارت مرقد فاطمه معصومه (س)، به انسان اعتماد به نفس می دهد، و او را از غرق شدن در گرداب نومیدی باز می دارد و به تلاش بیشتر دعوت می کند. زیارت مزار با صفای کریمه اهل بیت (س)، سبب می شود که زائر حرم، خود را نیازمند پروردگار ببیند، در برابر او خضوع کند، از مرکب غرور و تکبر- که سرچشمه تمامی بدبختی ها و سیه روزی هاست- فرو آید و حضرت معصومه (س) را واسطه درگاه پروردگار عالمیان قرار دهد. بر همین اساس است که برای زیارت آن حضرت، پاداش بسیار بزرگی وعده داده شده و آن، ورود به بهشت است. در این باره از امام جواد (ع) نقل شده که فرمود: ?هر کس عمه ام را در قم زیارت کند، بهشت از آن اوست?.

 

امام رضا (ع) و لقب معصومه

 حضرت فاطمه معصومه (س) بانویی بهشتی، غرق در عبادت و نیایش، پیراسته از زشتی ها و شبنم معطر آفرینش است. شاید یکی از دلایل «معصومه» نامیدن این بانو، آن باشد که عصمت مادرش حضرت زهرا (س) در او تجلی یافته است. بر اساس پاره ای از روایات، این لقب از سوی امام رضا (ع) به این بانوی والامقام اسلام وارد شده است؛ چنان که فقیه بلند اندیش و سپید سیرت شیعه، علامه مجلسی (ع) در اینباره میگوید: امام رضا (ع) در جایی فرمود: «هرکس معصومه را در قم زیارت کند، مانند کسی است که مرا زیارت کرده است».

 کریمه اهل بیت

 حضرت معصومه (س) در زبان دانشمندان و فقیهان گران قدر شیعه، به لقب کریمه اهل بیت یاد می شود. از میان بانوان اهل بیت، این نام زیبا تنها به آن حضرت اختصاص یافته است. بر اساس رویای صادق و صحیح نسب شناس گرانقدر، مرحوم آیت الله مرعشی نجفی، این لقب از طرف امام صادق (ع) بر حضرت معصومه (س) اطلاق شده است. در این رؤیا، امام صادق (ع) به آیت الله نجفی که با دعا و راز و نیاز، تلاش پیگیری را برای یافتن قبر مطهر حضرت زهرا (س) آغاز کرده خطاب فرمود: برتو باد به کریمه اهل بیت.

دوره کارگاهیISO 9001_2008

با توجه به هدف دانشگاه در ارتقاء سطح علمی دانشجویانرشته مهندسی صنایع و نیز آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان با نیاز های بازار کار، انجمن علمی دانشجویی صنایع اقدام به برگزاری دوره کارگاهیISO 9001_2008    نمود.

این دوره شامل آشنایی و تشریح الزامات استاندارد مدیریت کیفیت بوده که با حضور 25 نفر از دانشجویان صنایع به مدت دو روز( 16 ساعت) در تاریخ 31 مرداد و یکم شهریور با تدریس جناب آقای دکتر سید بهزاد قریشی در دانشگاه صنعتی قم  برگزار گردید.

دوره کارگاهیISO 9001_2008

یکشنبه هفدهم شهریور 1392 ساعت 8:10 ق ظ
برگزاری کلاس های قرآنی ویژه کارمندان

برگزاری کلاس های قرآنی ویژه کارمندان دانشگاه صنعتی قم به مناسبت ماه مبارک رمضان 92

مدیریت فرهنگی دانشگاه صنعتی قم اقدام به برگزاری کلاس های قرآنی در دو بخش خواهران و برادران دانشگاه با موضوع روخوانی و روانخوانی، آموزش تجوید، ترتیل، صوت و لحن مقدماتی و تفسیر سوره های قرآنی جهت آشنایی هر چه بیشتر کارمندان کرده است.

جلسات برادران با حضور استاد و قاری ممتاز قرآن کریم جناب آقای خلیلیان در نمازخانه دانشگاه برگزار می شود.

در انتهای هر جلسه حجت الاسلام والمسلمین طباطبایی آیات و روایاتی قرآنی را بیان می کنند و سپس در هر جلسه سوالی قرآنی مطرح می گردد که به یک نفر به قید قرعه جائزه اهداء می شود.

در بخش خواهران نیز سرکار خانم رضایی بعنوان استاد برگزاری کلاس ها حضور داشتند.

این کلاس ها که از ابتدای ماه مبارک رمضان امسال برگزار میشود و شرایطی را مهیا میکند تا کارمندان آشنایی بیشتری با کلام وحی پیدا کنند.

 

برگزاری کلاس های قرآنی ویژه کارمندان

چهارشنبه سیزدهم شهریور 1392 ساعت 2:13 ب ظ
ورود کاربران
ثبت نام بازنشانی رمز ورود